Πώς θα διαρκεί περισσότερο το μακιγιάζ σου

Το μακιγιάζ που διαρκεί πολλές ώρες είναι η επιθυμία κάθε γυναίκας, αλλά και κάπως  δύσκολο να το πετύχεις, ιδιαίτερα εάν έχεις λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα! Μάθε μερικά τρικ για να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου αναλλοίωτο και να είσαι όμορφη πολλές πολλές ώρες!

 

 

Πάντοτε χρησιμοποίησε βάση

Η κατάλληλη βάση πριν το μακιγιάζ σου φέρνει μια ισορροπία στην επιδερμίδα σου και αποτελεί σταθερό υπόβαθρο για τα προϊόντα μακιγιάζ, αναφέρουν οι ειδικοί. Διάλεξε κατάλληλη βάση για τον τύπο δέρματός σου ή δοκίμασε μια απαλή ενυδατική κρέμα. Μια ιδέα είναι να χρησιμοποιείς τη βάση έστω στα λιπαρά σημεία, όπως π.χ. στη ζώνη Τ του προσώπου ή αν το δέρμα σου είναι πολύ λιπαρό και γυαλίζει μπορείς να αναζητήσεις μια ειδική βάση που βοηθά το δέρμα να μη γυαλίζει. Φυσικά, θα την απλώσεις στο πρόσωπό σου αφού κάνεις καθαρισμό. Αναζήτησε, επίσης, ειδική βάση για τα βλέφαρα αντί για το κονσίλερ σου για ακόμη περισσότερη σταθερότητα στις σκιές και το μολύβι ματιών.

 

Μην το παρακάνεις με την πούδρα

Αν και η πούδρα είναι η αγαπημένη φίλη των γυναικών για τη σταθεροποίηση του μακιγιάζ και για την επιθυμητή ματ όψη, οι ειδικοί λένε ότι εάν το παρακάνεις, αναγκάζεις τους πόρους σου να παράγουν περισσότερο σμήγμα. Γι΄αυτό χρησιμοποίησε όση χρειάζεται με ένα πέρασμα και κυρίως στις περιοχές που γυαλίζουν. Προτίμησε διαφανή ματ πούδρα για φυσικό αποτέλεσμα.

 

Διάλεξε προϊόντα oil-free

Ψάξε για προϊόντα μακιγιάζ με την ένδειξη “oil-free”, ιδιαίτερα μέικ απ και πούδρα, όπως επίσης και με την ένδειξη non-comedogenic, δηλαδή μη φαγεσωρογόνα, ώστε να μη φράσσουν τους πόρους σου.

 

Ψάξε για προϊόντα μακράς διάρκειας ή αδιάβροχα

Προϊόντα που προορίζονται για μεγάλη διάρκεια θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα. Οπωσδήποτε επένδυσε σε αδιάβροχη μάσκαρα και σκιές ματιών μεγάλης διάρκειας, όπως και κραγιόν αξίζει τον κόπο και το κόστος!

 

Φρόντιζε το δέρμα σου

Η αληθινή βάση του μακιγιάζ σου είναι το δέρμα σου. Μια μάσκα καθαρισμού και απολέπισης δύο φορές την εβδομάδα σου χαρίζει δέρμα πιο ομοιόμορφο, απομακρύνει τη λιπαρότητα και κάνει την επιδερμίδα λεία και πιο έτοιμη να δεχτεί τα προϊόντα μακιγιάζ σου. Μην αμελείς, λοιπόν, τη φροντίδα της επιδερμίδας σου όλη την εβδομάδα!