Καθάρισε τα εργαλεία του μακιγιάζ σου

Καθαρίζεις την επιδερμίδα σου, όμως πόσο συχνά καθαρίζεις τα εργαλεία που χρησιμοποιείς για το μακιγιάζ σου, όπως πινέλα και σφουγγαράκια; Για την υγιεινή του προσώπου σου, κάνε συνήθεια τον καθαρισμό τους.

 

Τα εργαλεία του μακιγιάζ σου, όπως πινέλα και σφουγγαράκια, πρέπει να καθαρίζονται συχνά γιατί είναι εστίες μικροβίων. Τα μικρόβια και τα βακτήρια παραμένουν εκεί και πολλαπλασιάζονται μέχρι να τα καθαρίσεις και ξαναεπισκέπτονται το πρόσωπό σου κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς! Σκόνη και προϊόντα μακιγιάζ μένουν εκεί και πιθανό να προκαλέσουν μόλυνση, ενώ σίγουρα δεν σε βοηθούν στη σωστή εφαρμογή του μακιγιάζ!

Γι’ αυτό προσπάθησε να τα καθαρίζεις καλά μία φορά την εβδομάδα και να αντικαθιστάς τα σφουγγαράκια κάθε λίγους μήνες πριν δεις ορατά σημάδια φθοράς. Ιδιαίτερα εάν έχεις πρόσωπο με πρόβλημα ακμής, μην αμελείς καθόλου τον καθαρισμό τους γιατί εντείνεις το πρόβλημα.

Τα πινέλα μπορούν να καθαριστούν πολύ καλά με λίγο σαμπουάν μαλλιών. Αρχικά ξέβγαλέ τα κάτω από χλιαρό νερό και βύθισέ τα σε ένα μπολάκι με λίγη ποσότητα σαμπουάν. Κάνε σαπουνάδα και ξέβγαλέ τα καλά. Άφησέ τα σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Μπορείς, επίσης, όταν τα βυθίσεις στο μπολ με νερό να χρησιμοποιήσεις ειδικό αντισηπτικό σαπούνι ή υγρό, ώστε να εξουδετερώσεις τα μικρόβια και τα βακτήρια.

Φρόντισε τα πινέλα και τα σφουγγαράκια σου, καθώς έρχονται σε άμεση επαφή με το πολύτιμο δέρμα του προσώπου σου και θα ανταμειφτείς με καλύτερο μακιγιάζ και πιο υγιές και όμορφο δέρμα!