Πώς το νερό βοηθάει τη δίαιτά σου

Σε όποια δίαιτα κι αν έχεις ακολουθήσει ως τώρα, ίσως έχεις ακούσει ή διαβάσει ότι θα πρέπει να πίνεις άφθονο νερό. Πράγματι, το νερό σε βοηθά να χάσεις βάρος και σου λέμε πώς ακριβώς!

 

Σχεδόν σε κάθε δίαιτα θα παρατηρήσεις ότι στις συμβουλές που σου δίνουν είναι να πίνεις και άφθονο νερό. Όχι, το νερό δεν αδυνατίζει μαγικά, αλλά βοηθά τον οργανισμό σου να λειτουργεί πιο σωστά και να αποβάλλει λίπος και τοξίνες. Παρακάτω σου εξηγούμε τι κάνει το νερό για σένα και τη δίαιτά σου!

 

Σε κρατά ενυδατωμένη και υγιή

Ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους έχει στόχο και την αποβολή τοξινών από τον οργανισμό σου, που προέρχονται είτε από διατροφή που προάγει την αποτοξίνωση είτε και από την άσκηση. Το νερό βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα σου και επίσης σε κρατά ενυδατωμένη, κάνοντας όλα τα όργανά σου να λειτουργούν πιο σωστά και πιο αποδοτικά. Σε βοηθά και στη γυμναστική σου, καθώς βοηθά τους μύες μην κουράζονται νωρίς και σε προστατεύει από τραυματισμούς γιατί λιπαίνει τις αρθρώσεις σου.

 

Επιταχύνει τον μεταβολισμό σου

Έστω και η ήπια αφυδάτωση κάνει τον οργανισμό να λειτουργεί πιο αργά για να αποθηκεύσει ενέργεια. Με αρκετό νερό στον οργανισμό σου, όλα τα όργανα λειτουργούν πιο σωστά, το σώμα σου μπορεί να κάψει θερμίδες και ενυδατώνεται, ιδιαίτερα όταν έχεις χάσει νερό από την άσκηση.

Πίνε συχνά νερό, και πιες ένα ποτήρι νερό αμέσως μόλις σηκωθείς το πρωί για να δώσεις το «ξύπνημα» στον οργανισμό σου!

 

Διώχνει την πείνα σου!

Καμιά φορά το κενό στο στομάχι σου μπορεί να ικανοποιηθεί από ένα ποτήρι νερό και να αποφύγεις να ενδώσεις σε ένα σνακ εκτός προγράμματος! Επίσης, ειδικοί αναφέρουν ότι μπορεί να μπερδεύουμε την ανάγκη για τροφή και νερό και στην πραγματικότητα να χρειαζόμαστε λίγο νερό για να ικανοποιηθούμε. Εάν πράγματι χρειάζεσαι και φαγητό, η πείνα θα επανέλθει και τότε μπορείς να φας κάτι, πιο ελεγχόμενα, αφού το στομάχι σου δεν θα είναι άδειο! Έτσι, θα σωθείς από την παρορμητική κατανάλωση ενός ανθυγιεινού σνακ!

 

Το ευχάριστο είναι ότι το να πίνεις άφθονο νερό δεν είναι κάτι που σου δημιουργεί την ίδια δυσκολία με το να αποχωριστείς τα αγαπημένα σου σοκολατάκια! Συνήθως οι συστάσεις για την ποσότητα που πρέπει να πίνεις είναι 8 έως 10 ποτήρια την ημέρα, αν και μπορείς να συνυπολογίσεις και τα υγρά που προσλαμβάνεις από χυμούς, γάλα κτλ. Εάν δυσκολεύεσαι ή δεν νιώθεις συχνά δίψα, μπορείς να πίνεις λίγες γουλιές πού και πού ή να έχεις ένα ποτήρι δίπλα σου για να το θυμάσαι.