Οι γυναίκες που μιλούν αρνητικά για το σώμα τους είναι λιγότερο ελκυστικές

Με τη σφραγίδα της επιστήμης πλέον, όταν μιλάς αρνητικά για το σώμα σου και παραπονιέσαι για τις ατέλειές σου, γίνεσαι λιγότερο ελκυστική στο άλλο φύλο! Γι’ αυτό, πάρ’ το αλλιώς!

 

Η κουβέντα για το σώμα σου μπορεί να είναι για σένα μια καθημερινότητα, αλλά έχεις σκεφτεί πώς σε βλέπουν οι άλλοι σύμφωνα με όσα λες για το σώμα σου ή για το σώμα άλλων γυναικών; Έχεις αναρωτηθεί πώς νιώθουν οι άνδρες όταν μας ακούν να μιλάμε συνέχεια για «χαμηλά λιπαρά», «ψωμάκια» και όταν διαρκώς παραπονιόμαστε για το σώμα και τις ατέλειές μας και δεν είμαστε ευχαριστημένες; Διάβασε παρακάτω τι διαπιστώθηκε στη μελέτη!

Τα αρνητικά σχόλια που κάνουν οι γυναίκες σε σχέση με το φαγητό, την άσκηση, την εικόνα του σώματός τους, για τα «παχάκια» τους, το λίπος, τα «ψωμάκια» και γενικότερα για τη σιλουέτα τους, όταν είναι απαξιωτικά, είτε για τον εαυτό τους είτε για άλλες γυναίκες, τις κάνουν λιγότερο ελκυστικές στο άλλο φύλο, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το University of Notre Dame. Αντίθετα, στη μελέτη, οι γυναίκες που εκφράστηκαν θετικά για το σώμα τους ή για το σώμα άλλων γυναικών, ήταν πιο ελκυστικές και αρεστές στο άλλο φύλο.

Μήπως λοιπόν, να αρχίσεις να μιλάς θετικά για τον εαυτό σου, να δείχνεις ανοχή για τις ατέλειές σου και αυτοπεποίθηση για τα «δυνατά» σου σημεία;