Περπάτα και διώξε τη λιγούρα για σοκολάτα!

Θέλεις να μην ενδώσεις στις λιγούρες σου για σοκολάτα; Βγες για ένα γρήγορο περπάτημα λένε οι ειδικοί!

Ερευνητές από το University of Exeter διαπίστωσαν ότι ένας περίπατος που διαρκεί 15 λεπτά μπορεί να μειώσει τις λιγούρες για σοκολάτα! Στο πείραμα που έκαναν οι ερευνητές με 25 άτομα που τρώνε συστηματικά σοκολάτα, διαπίστωσαν πως τα άτομα ανέφεραν μείωση της επιθυμίας για σοκολάτα όχι μόνο κατά τη διάρκεια του περιπάτου, αλλά και για τουλάχιστον δέκα λεπτά αργότερα.

Το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί, αναφέρουν οι νευροεπιστήμονες, καθώς υπάρχουν κοινές διεργασίες στα κέντρα του εγκεφάλου που αφορούν τον εθισμό σε τροφές ή ουσίες και πιθανότατα η άσκηση επηρεάζει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που βοηθούν στη ρύθμιση της διάθεσης και της επιθυμίας για φαγητό.

Ιδιαίτερα η σοκολάτα βρίσκεται στην κορυφή των τροφών που ζητούν όσοι έχουν λιγούρες ή έντονη επιθυμία για γλυκό, καθώς περιέχει πολλά βιολογικά ενεργά συστατικά που οδηγούν σε καλύτερη διάθεση κι έτσι οι άνθρωποι την αποζητούν όταν νιώθουν στρες και θέλουν  να νιώσουν καλύτερα.

Γι’ αυτό, μόλις νιώσεις πως θέλεις απεγνωσμένα σοκολάτα, φόρα τα αθλητικά σου παπούτσια και βγες για ένα γρήγορο περπάτημα! Έτσι θα μειώσεις την επιθυμία σου και φυσικά τις θερμίδες και ταυτόχρονα θα αποκτήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής!