Η απώλεια βάρους βοηθά τη μείωση των φλεγμονών

Ακόμη ένα πλεονέκτημα με τη μείωση του περιττού λίπους στον οργανισμό ανακάλυψαν ερευνητές. Η απώλεια του επιπλέον βάρους οδηγεί σε μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

 

Όταν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα χάνουν βάρος, βοηθούν σημαντικά τη μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό τους, σύμφωνα με νέα μελέτη. Στη μελέτη επίσης αποδείχτηκε ότι δεν έχει σημασία εάν χρησιμοποιήθηκε δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ή χαμηλή σε λίπη, καθώς υπήρξαν τα ίδια θετικά αποτελέσματα.

Η φλεγμονή είναι φυσιολογική αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος ως απόκριση σε μια μόλυνση, εισβολέα ή σε περίπτωση τραυματισμού. Ωστόσο έχει βρεθεί ότι τα λιποκύτταρα μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή ακόμη κι όταν δεν χρειάζεται και να προκληθεί συστημική φλεγμονή. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η συστημική φλεγμονή αυξάνει τις πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού και τονίζουν ότι έχει μεγάλη σημασία η απώλεια βάρους και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Οι ερευνητές του Johns Hopkins Medicine διαπίστωσαν ότι η μείωση της συστημικής φλεγμονής γίνεται όταν πραγματοποιηθεί απώλεια λίπους ανεξάρτητα από τον τύπο της δίαιτας, δηλαδή μείωση υδατανθράκων ή λίπους.