Η διατροφή σου θα σε προστατέψει από τον καρκίνο του εντέρου

Όσα τρως μπορεί να αυξήσουν ή να μειώσουν αντίστοιχα τον κίνδυνο που διατρέχεις για την εμφάνιση καρκίνου του εντέρου σου. Νέα μελέτη συσχετίζει τις διατροφικές επιλογές με τις πιθανότητες για εμφάνιση της νόσου.

 

Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο University of Edinburgh ερευνήθηκαν 170 τροφές, όπως φρούτα, λαχανικά, ψάρι, κρέας, καθώς και σοκολάτες, ξηροί καρποί, πατατάκια και αναψυκτικά. Βρέθηκε συσχέτιση με υψηλό κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου με τις τροφές που είναι πυκνές σε θερμίδες και πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά, όπως αναψυκτικά, κέικ, μπισκότα, επιδόρπια, πατατάκια κ.α.

Αντίθετα, η διατροφή με άφθονα φρούτα, λαχανικά και άλλες υγιεινές τροφές αναγνωρίστηκε ότι οδηγεί σε μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου.

Τώρα, λοιπόν, έχεις κι άλλους λόγους να αποφεύγεις την υπερβολική ζάχαρη και λιπαρά εκτός από τη διατήρηση της σιλουέτας σου!