Έχεις σκύλο; Είσαι πιο δραστήρια!

Όσοι έχουν στην κατοχή τους σκύλο δεν είναι μόνο φιλόζωοι, αλλά περπατούν περισσότερο από όσους δεν έχουν, σύμφωνα με νέα μελέτη!

Τα οφέλη για όσους έχουν ένα κατοικίδιο είναι πολλά και έχουν ερευνηθεί πολλές φορές, π.χ. συντροφιά, ευθύνη για ένα ζωάκι, φιλοζωία κ.α., αλλά ένα που σε ενδιαφέρει είναι ότι ένα κατοικίδιο και συγκεκριμένα ένα σκυλί στο σπίτι μπορεί να αυξήσει το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας για όλη την οικογένεια.

Σίγουρα γνωρίζεις ότι τα σκυλιά χρειάζονται τη βόλτα τους και θα βλέπεις τους κατόχους τους να τα βγάζουν καθημερινά βόλτα σε πάρκα ή σε άλση. Έτσι, όμως περπατούν και κινούνται περισσότερο και αφήνουν για λίγο τον καναπέ τους!

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το 60% των κατόχων σκύλων περπατούν 4 φορές την εβδομάδα και συνολικά καλύπτουν 160 λεπτά με περπάτημα, ποσοστά που είναι πολύ μεγαλύτερα από αντίστοιχα άτομα χωρίς σκύλο. Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physical Activity & Health χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από συνολικά 29 μελέτες που κάλυπταν δύο δεκαετίες .

Μήπως να σκεφτείς να υιοθετήσεις εκείνο το σκυλάκι τελικά;